Dacă ați hotarât să faceți ceva cu băutul dumneavoastră... noi credem ca vă putem ajuta  însă numai dumneavoastră puteţi decide dacă merită să încercaţi metoda noastră, dacă aveţi nevoie de ajutorul ei...

Noi am aderat la Comunitatea AA, pentru că, în cele din urmă, am renunţat la eforturile de a ne controla modul de a bea. Să recunoaştem că băutul ne punea viaţa în pericol sau că nu vom mai putea bea niciodată erau gânduri pe care le detestam. Dar, în AA, ni s+a spus că eram bolnavi. De fapt, noi bănuiam asta de ani de zile. Am descoperit că mulţi oameni sufereau din cauza aceloraşi sentimente de vinovăţie, de singurătate şi deznădejde, ca şi noi. Am descoperit că aceste sentimente erau provocate de boala alcoolismului de care sufeream.

Am decis să încercăm să privim cinstit relaţia noastră cu alcoolul, ce anume a făcut el din noi.

A fost o vreme când mulţi dintre noi credeam că alcoolul era singurul capabil să ne facă viaţa suportabilă. Nu ne puteam imagina viaţa fără băutură. Astăzi, prin programul AA, nu simţim că am fi privaţi de ceva. Dimpotrivă, am fost eliberaţi, şi considerăm că viaţa noastră a câştigat o nouă dimensiune. Avem prieteni noi, perspective noi, atitudini noi. După ani de disperare şi frustrare, mulţi simţim că am început pentru prima oară să trăim cu adevărat. E o bucurie pentru noi să împărtăşim această viaţă cu cel care mai suferă de alcoolism, cum am suferit şi noi pe vremuri, şi care caută prin întuneric drumul spre lumină. 

Alcoolismul este una dintre problemele majore de sănătate în lume. Se estimează că milioane de bărbaţi şi femei continuă să sufere, probabil fără rost, de pe urma acestei boli progresive. Ca membri AA, nu pierdem nici o ocazie de a le spune celor care caută ajutor cum am oprit noi cursul acestei boli. Ştim că nimic din ce avem noi de spus nu va avea un efect pozitiv până când alcoolicul nu e pregătit să recunoască el însuşi, cum am făcut şi noi odată: „alcoolul m-a învins şi vreau ajutor.”

AA nu promite să vă rezolve problemele vieţii. Dar vă putem arăta cum învăţăm noi să trăim fiecare zi la timpul ei fără alcool. De fapt, stăm la distanţă de acel "prim pahar". Dacă nu există acela, nu poate exista nici al zecelea. Scăpând de alcool, am descoperit ca viaţa devine mai uşor de stapânit.

Dacă aveţi probleme legate de consumul de alcool... noi, care am trecut prin aceleași etape ca și dumneavoastră, considerăm că aţi ajuns unde trebuie. Persoanele care îşi îndreaptă speranţele către AA aleg diverse forme pentru primul contact cu noi. Puteţi alege şi dumneavoastră modul care consideraţi că se potriveşte cel mai bine... iar atunci când veți ajunge la un grup vă recomandăm să spuneţi unui membru AA că sunteţi la prima întâlnire. La multe grupuri există obiceiul ca atunci când vine cineva nou să se discute pasul 1 pentru a putea vedea cum au ajuns alţii să urmeze acest drum. Se vor găsi membrii care să vă ofere materiale pe care noi, cei din comunitatea AA, le considerăm utile şi sperăm să vă ajute şi pe dumneavoastră aşa cum ne-au ajutat pe noi. O listă a grupurilor din țară o găsiți aici: https://grupuri.aaromania.org.ro/meetings/