Acest site foloseste cookie-uri pentru a ne ajuta sa oferim servicii de calitate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri.

Preambul

Alcoolicii Anonimi
Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.

(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)

Dacă grupul tău nu este afișat sau dacă datele sunt greșite, sau ești loner în localitatea ta și dorești să poți să fi contactat de cei interesați te rugăm să ne contactezi de urgență aici 

Pentru mai multe opțiuni (căutare, trasare traseu până la... etc) fă click  pe dreptunghiul din dreapta sus (afișati harta mărită) 

Cum funcționează metoda noastră

Cei 12 Pași ai Alcoolicilor Anonimi sunt o sumă de principii, de natură spirituală, care, dacă sunt practicați ca mod de viață, pot elimina obsesia de a bea și îi conferaă suferindului capacitatea de a-și reface personalitatea, de a fi fericit și util. Deși cei 12 Pași au fost destinați în speță membrilor AA, mulți prieteni ai AA-ului consideră că aceștia ar putea interesa și și-ar găsi aplicare și în afara Comunității AA. Mulți oameni non alcoolici, declară că, urmare a practicării celor 12 Pași AA, au fost ajutați să înfrunte alte dificultăți ale vieții. Ei consideră că cei 12 Pași pot însemna mai mult decât numai abstinența împlinită pentru băutorii problemă. Ei văd în acești Pași o cale către traiul fericit și eficace pentru mulți, alcoolici sau nu.
Dar iată paşii pe care noi i-am făcut şi care sunt sugeraţi ca program de însănătoşire:

Tradițiile AA

Membrii Comunității Alcoolicilor Anonimi au făcut tranziția de la mizerie la abstinența fericită și, în multe cazuri, de la moarte la viață. AA-ul poate produce, desigur, această schimbare în viața unui număr nelimitat dintre alcoolicii care nu au primit încă mesajul nostru. De aceea, nici o altă asociație nu a avut vreodată o atât de stringentă nevoie de a fi neîncetat eficientă și permanent unită, precum o are Comunitatea noastră. Noi, alcoolicii, am înțeles că trebuie să conlucram și să rămânem uniți, dacă nu vrem să murim, în cele din urmă, în singuratate. Cele 12 Tradiții ale Alcoolicilor Anonimi sunt, după părerea noastră, a celor din AA, cele mai bune soluții, derivate din experiență, la chestiuni presante, de genul: "Cum să procedăm pentru ca AA-ul să poată funcționa cu maximă eficiență?" și/sau "Cum să facem ca AA-ul să rămână ne dezbinat, ca să-și continue existența?". Răspunsul la aceste întrebări... îl dau cele 12 Tradiții AA
Intrebari si raspunsuri
Intrebari si raspunsuri

Scurt Istoric AA

Istoricul AA

Probleme cu băutul?

Probleme cu bautul?

Vrei să faci ceva...

...în legătură cu băutul tău? Găsești aici informațiile de care ai nevoie

Mai multe...

Pentru specialiști

Informatii pentru specialisti

Ești un specialist?

... aici poți să găsești informații legate de Alcoolicii Anonimi

Mai multe...

Pentru Mass media

Informatii pentru mass media

Doriți să informați

despre recuperarea prin AA...? aici găsiți câteva date

Mai multe...

Aparținători

Informatii pentru apartinatori

Există un alcoolic în viața ta?

Găsești aici informațiile de care ai nevoie

Mai multe...